uw advertentie hier?
 
|

Aanhouding in Purmerlander moordonderzoek mislukt

Een 34 jarige Amsterdammer heeft getracht zich zelf om het leven te hebben toen de politie hem wilde aanhouden. De man is zwaargewond naar een ziekenhuis vervoerd, zo liet de politie Zaanstreek-Waterland weten. De man is in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Het arrestatieteam wilde vroeg in de morgen een woning in de Wognummerstraat in Amsterdam-Noord binnen vallen. Hier zou de vuurwapen verdachte wonen en de politie wilde de man hier inrekenen. De verdachte man wist zich aan de politiemensen te onttrekken en verstopte zich in de woning. Hij was in het bezit van een vuurwapen. Het arrestatieteam is toen niet door gegaan met de aanhouding maar moest terug treden. De politie zette hierop een onderhandelaar in. Nadat het contact door de man werd verbroken viel er in de woning een schot.

Het parool bericht het volgende:

“De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de drievoudige Purmerlandse moordzaak. Op 20 december werden op een parkeerplaats in Purmerland (Noord-Holland) twee mannen – Arjan Koos (42) en Maurice Bouhuijs (40) – doodgeschoten. Hun lichamen werden aangetroffen naast hun auto’s. Op 19 januari vond de politie in het Noord-Hollands Kanaal in Landsmeer het lichaam van een derde man, de 34-jarige Mohamed Benbouker. Zijn familie had hem op 21 december als vermist opgegeven. De drie slachtoffers ontmoetten elkaar vlak voor hun dood op de parkeerplaats van een fastfoodrestaurant in Amsterdam-West. Het motief voor de drievoudige liquidatie lijkt een afrekening in het criminele milieu, maar de politie sluit andere scenario’s ook nog niet uit. In deze zaak arresteerde de politie in februari al een 45-jarige man uit Purmerend. Voor de arrestatie vandaag in Amsterdam-Noord is de buurt enkele uren afgezet geweest. Twee woningen tegenover het huis van de verdachte, werden tijdelijk ontruimd.”

Tags: , , , , , , ,

Laat een reactie achter