uw advertentie hier?
 
|

Politieagenten weggepest

politie logoBinnen de Nederlandse politie worden agenten met psychische klachten weggepest. De korpsen dwingen de agenten om ontslag te nemen of proberen de slachtoffers op slinkse wijze weg te werken. De betrokken agenten hebben het hierbij over machtsmisbruik, intimidatie en manipulatie.

Het onderzoek van het AD leerde dat veel agenten die kampen met een stress stoornis geen hulp krijgen van de bewuste korpsen. De korpsen korten de dienders zelfs op hun salaris, moeten medische kosten zelf betalen en worden onder druk gezet om ontslag te nemen. Ook zijn er gevallen bekend waarin bedreigd wordt met financiƫle sanctie`s. Aldus de politievakbonden zijn meerder politie medewerken verwikkeld in rechtzaken tegen de politie om PTSS als beroepsziekte aan te merken.

Tags: , , , ,

Laat een reactie achter