uw advertentie hier?
 
|

criminelen maken dankbaar gebruik van verhuurbedrijven

criminelen maken dankbaar gebruik van verhuurbedrijven Criminelen maken dankbaar gebruik van de service van autoverhuur en leasebedrijven. Door deze manier van werken zijn de criminelen onzichtbaar voor politie en justitie. Een aanzienlijk aantal verhuurders is ook nog eens op de hoogte van deze bijzondere manier van werken, aldus RTL nieuws die dit opmaakt uit interne stukken van de politie.

Aldus de Raad van Korpschef`s van de Nederlandse Politie groeit deze vorm van ‘criminele’ manier van autoverhuur aanzienlijk. Precies kan er niet aangetoond worden in welke hoeveelheid dit voorkomt, maar als zo`n methodiek succesvol is volgen er snel meerdere.

De bewuste verhuurbedrijven blijken een groot aantal vaste klanten te hebben die strafbare feiten plegen met de gehuurde auto`s. Uit onderzoek blijkt dan dat de verhuurbedrijven fictieve personalia van de verhuurder geregistreerd heeft waardoor de politie op een dood spoor stuit.

Uit de vertrouwelijk stukken blijk dat minimaal 20 Amsterdamse verhuurbedrijven meewerken aan deze criminele activiteiten terwijl zij ervan op de hoogte zijn dat er strafbare feiten gepleegd worden met hun verhuurde voertuig.

Tags: , , ,

Laat een reactie achter