uw advertentie hier?
 
|

Louis van Gaal nieuwe bondscoach Nederlands Elftal

Louis van Gaal nieuwe bondscoach Nederlands ElftalLouis van Gaal is benoemd tot de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. Van Gaal tekende een contract van ruim twee jaar, dat duurt tot en met het WK van 2014 in Brazilië. Danny Blind zal Van Gaal gaan assisteren in zijn nieuwe functie.

Opvolger
Louis van Gaal volgt Bert van Marwijk op, die na de tegenvallende resultaten op het EK 2012 in Oekraïne en Polen, stopte als bondscoach. Het is na de periode 2001/2002 het tweede termijn voor Van Gaal als bondscoach. Het verliep de trainer niet zo eenvoudig. Toen liet van Gaal weten dat er gebrek aan discipline binnen de nationale ploeg heersde.

Uitdaging
In een eerste reactie zegt Van Gaal blij te zijn wederom te zijn benaderd door de KNVB. Hij had immers eerder de ambitie uitgesproken ooit met een groot voetballand naar een EK of WK. te willen gaan. “Dit is de uitdaging waarop ik wachtte”, stelde de coach daarom verheugd. Danny Blind, die Van Gaal gaat assisteren, kent zijn kompaan al van het tijdperk bij Sparta als speler en trainer. Samen beleefden zij onlangs nog hectische momenten bij Ajax, toen zij als directeur en technisch directeur werden aangesteld. Deze functies hebben zijn echter nooit kunnen uitvoeren. Die benoemingen werden door de rechter ongeldig verklaart, als gevolg van de ‘Cruijff revolutie’ bij Ajax.

Ervaring
Bert van Oostveen, directeur van de KNVB, liet weten, Van Gaal gekozen te hebben voor “een schat aan ervaring en met persoonlijk en vakinhoudelijk overwicht. Van Gaal heeft zowel nationaal als internationaal zijn sporen verdiend en wij kennen hem als een toegewijd en zeer gedreven coach, stelt Van Oostveen verder. De KNVB zal zich volgens Van Oostveen binnenkort verder buigen over de invulling van de begeleidingsgroep van Oranje.”

Aan de bak
Louis van Gaal begint op 1 augustus en zal op 10 augustus worden gepresenteerd. Zijn eerste uitdaging is het duel met België op 15 augustus. Daarna moet hij in september met Oranje  beginnen aan de kwalificatiereeks voor het WK 2014, tegen Turkije en Hongarije. Vanuit de spelersgroep is nog niet gereageerd op de aanstelling van Van Gaal. Wel werd er vanuit de collega trainers positief gesproken over Van Gaal’s benoeming.

Tags: , , , , , ,

Laat een reactie achter